Як вибрати весільного фотографа

<h1>Як вибрати весільного фотографа і на що звернути увагу, щоб в майбутньому уникнути розчарувань</h1>

Фотографії вбирають в себе багато подій нашого життя, дозволяючи час від часу зануритися в спогади про щасливі і веселі моменти. Весілля - одна з найяскравіших подій в житті кожної людини і, через багато років, фотографії дозволять прожити цей день заново, дозволять підростаючому поколінню подивитися на молодих батьків в один із найщасливіших днів їхнього життя. Тому до вибору фотографа необхідно підійти з усією відповідальністю. А особливо, якщо необхідний весільний фотограф у Львові, адже досвід і вміння зорієнтуватися в просторі, правильно побудувати композицію в умовах пам'ятників природи та архітектури - дуже важливий навик!

 

Як тільки ви визначилися з датою весілля, необхідно відразу починати пошук фотографа, адже більшість хороших фотографів бронюють дати на кілька місяців вперед. Важливо розуміти, що весільний фотограф істотно відрізняється по набору навичок від такого, який робить фото природи або займається студійною зйомкою. На весіллі потрібно знати, як діяти в РАГСі, на вінчанні у церкві,  передбачати найбільш оптимальну точку зйомки в кожен окремий момент часу, працювати зі світлом в умовах постійної зміни освітлення і динаміки. Щоб зробити правильний вибір, необхідно врахувати всі моменти і правила, перераховані в даній статті.

 

 

Підготовчий етап.

 

 Перед тим, як почати пошуки фотографа, майбутньому подружжю необхідно домовитися про наступні моменти:

  • Бажаний стиль зйомки, який може сильно відрізнятися у різних фотографів.
  • Орієнтовний час перебування фотографа на весіллі: чи будуть зйомки зборів нареченого і нареченої, безпосередньо реєстрація, фотосесія з гостями і без гостей, банкет. Все це потрібно вирішити заздалегідь.
  • Відвідування парків, ботанічних садів та пам'яток природи. Фотограф, запрошений на весілля у Львові, може загубитися в перевагах нареченого і нареченої, якщо немає попередньої домовленості.
  • Бюджет, в рамки якого необхідно вкластися. 
  • Чи буде створюватися фотокнига або альбом.

Визначившись з усіма перерахованими питаннями, можна цілеспрямовано приступати до пошуку фотографа на весілля.

 

Основні кроки, необхідні для пошуку фотографа.

 

Більшість людей вважають за краще орієнтуватися на думку близьких і друзів, які вже пройшли через цей етап. Але не варто забувати, що скільки людей, стільки й думок, тому, підібравши кілька кандидатур на роль фотографа, обов'язково пройдіть всі перераховані етапи:

 

         1. Моніторинг цін. Кожен фотограф сам оцінює вартість виконуваної ним роботи, але частіше за все, професійні фотографи з великим досвідом, встановлюють високі ціни на свої послуги і це як правило виправдано. Ціна може   варіюватися від часу перебування фотографа на зйомці, від загальної кількості фотографій з усього весілля, від кількості оброблених фото, від наявності асистента, який буде вести зйомку з іншого ракурсу, а так само допомагати фотографу.

 

         2. Особиста зустріч із фотографом. Дуже важливо, щоб у вас склалися комфортні взаємини. Ви повинні повністю довіритися йому в питанні зйомки, а для цього потрібно обговорити всі хвилюючі питання, знайти консенсус і паралельно з цим оцінити фотографа з точки зору терплячості, ввічливості та адекватності, адже процес зйомки включає в себе спілкування під час фотосесії з гостями, не хотілося б , щоб гості відчували себе некомфортно. Так само, при особистій зустрічі необхідно визначитися з вартістю саме вашого замовлення, порядку оплати (аванс і остаточний розрахунок), з термінами в які ви зможете отримати готовий пакет фотографій. Необхідно домовитися про приватність, якщо ви не хочете, щоб ваші фото стали надбанням громадськості. Слід дізнатися про послуги створення фотокниги.

 

         3. Перегляд портфоліо. Підійти до цього питання потрібно з різних ракурсів.

         По-перше, перегляньте фотографії в роздрукованому вигляді, в альбомному розмірі - так ви зможете оцінити якість.

         По-друге, подивіться фотографії на комп'ютері, адже роздруковують зазвичай тільки невелику частину від всього відзнятого матеріалу. Подивившись всю зйомку, ви зможете оцінити - який відсоток вдалих фотографій, як фотограф в цілому бачить весільні заходи, на чому робить акцент.

 

Так само, попросіть ознайомитися з повною весільною зйомкою, це дозволить вам виявити шахрая. Інтернет рясніє добірками весільних фотографій, але зазвичай не повною серією, а тільки вдалими фото. Зрештою, портфоліо можна просто купити. І якщо фотограф не проти показати вам всі фотографії з кількох весіль, це говорить як мінімум про чесність даної людини.

         4. Якість і комплектність фототехніки. Всі ми знаємо, що шедеври робить не техніка, а талановитий фотограф, але все ж слід приділити увагу технічним характеристикам. Може трапитися так, що фотограф недостатньо оснащений на предмет оптики і якісних спалахів, що може істотно відбитися на якості фотографій. А можливо сама фотокамера не вологостійка і тоді процес весільної зйомки може закінчитися після швидкоплинного дощику, який застане вас у невідповідний момент.

 

         5. Ознайомлення з відгуками. Навіть якщо при особистій зустрічі вас влаштували всі пункти майбутньої весільної зйомки, обов'язково спробуйте знайти відгуки того подружжя, які вже пройшли ваш шлях саме з цим фотографом. Можливо, вони попередять про деякі некритичні аспекти, які можна буде залагодити заздалегідь, може відрадять або навпаки похвалять, затвердивши вас в зробленому виборі.

 

         6. Складання договору. Договір на надання послуг ніколи не буде зайвим, в ньому ви зможете закріпити всі важливі параметри майбутньої зйомки. Починаючи від часу початку зйомки, закінчуючи питаннями про кількість готових знімків, терміни виконання, порядків розрахунків і навіть форми одягу, в якій фотограф буде перебувати на вашому весіллі. Так само слід закріпити інформацію про форс-мажорні обставини і порядок їх вирішення.

 

При комплексному підході у виборі весільного фотографа, ви завжди отримаєте позитивний результат! Успіхів і удачі!

Обрати пакет послуг на весільну зйомку